دادخواست الزام به تنظیم سند ملک یکی از موارد مبتلا به در دپارتمان املاک موسسه حقوقی بین المللی اریکه عدل است. مواردی که فروشنده ملک از سند زدن خودداری می کند و خریدار مجبور به اقدام قضایی و طرح موضوع در دادگاه می شود. امروز میخواهیم در خصوص الزام به تنظیم و گرفتن سند ملک بعد از فوت فروشنده صحبت کنیم.
اگر ملکی خریداری کرده اید و فروشنده قبل از رسیدن تاریخ حضور در دفتر خانه فوت کرده و به رحمت خدا رفته است، اولین سوالی که شما به عنوان خریدار می پرسید این است که حالا تکلیف معامله من چه می شود؟ چه کسی باید برای من سند بزند؟
اگر بخواهم اقدام قضایی کنم علیه چه کسی باید دادخواست بدهم؟ فرد مرحوم آیا می تواند طرف دادخواست من باشد؟ در این مقاله به بررسی و پاسخگویی به سوالات فوق می پردازیم:
وضعیت حقوقی معامله در صورت فوت فروشنده
خیلی ها می پرسند که اگر فروشنده معامله ما فوت کند آیا اصلا این معامله صحیح است یا خود به خود باطل می شود؟ در پاسخ به این سوال باید عنوان کنیم که زمانی که معامله ای به صورت صحیح واقع شود ، فوت یکی از طرفین آن باعث فسخ یا ابطال آن معامله نخواهد شد.
بنابراین در صورتیکه فروشنده شما فوت کرده است نگران صحت معامله نباشید. این معامله صحیح است و در زمان امضای قرارداد مالکیت ملک مورد نظر از فروشنده به شما منتقل شده در نتیجه از این بابت نگرانی نباید وجود داشته باشد.
اما اکنون که معامله صحیح است ، برای گرفتن سند رسمی ملک چه باید کرد؟
طرف دعوی در گرفتن سند ملک بعد از فوت فروشنده
سوالی بسیار مهم دیگری که مطرح می شود این است که حالا که فروشنده فوت کرده است ما علیه چه کسی باید پرونده راه بیندازیم و دادخواست بدهیم؟ آیا می توانیم همان مرحوم را در دادخواست خود طرف قرار دهیم؟
پاسخ منفی است. شما نمی توانید شخص که فوت کرده است طرخ دعوی قرار دهید. در این مورد دادخواست شما رد می شود و هزینه های دادرسی هم از بین می روند.
راهکار اینجا اقامه دعوی علیه ورثه فروشنده است. کلیه ورثه فروشنده چه مرد چه زن باید طرف دعوی قرار بگیرند با این حال در انتها هم باید اشاره کنید که : فرزندان فلان مرحوم.
علت این موضوع هم در قائم مقامی ورثه از طرف مورث خود بر می گردد. وقتی کسی فوت می کند ورثه وی فقط مال و اموال او را به ارث نمی برند بلکه نماینده و قائم مقام او در دیون و تعهدات هم هستند.
حالا که در بحث گرفتن سند ملک بعد از فوت فروشنده ، طرف دعوی ما مشخص شد باید ببینیم که چه دادخواستی در این موارد باید طرح شود.
دادخواست مناسب چیست؟
اگر ورثه مرحوم حاضر به صلح و سازش نباشند چاره ای جز اقدام قضایی در دادگاه باقی نمی ماند. برای گرفتن سند ملک بعد از فوت فروشنده چه دادخواستی باید بدهیم؟
اکنون که می دانید علیه چه کسی باید اقامه دعوی کنید و چه کسی یا چه کسانی مسئول این هستند که به شما سند بدهند ، به این موضوع می رسیم که چه دادخواستی باید مطرح شود؟ دادخواست شما چه عنوانی باید داشته باشد؟
دادخواستی که باید تنظیم شود ، همان دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی است با این تفاوت که این بار به جای خود فروشنده ، ورثه او به نسبت قدر السهم خود طرف دعوی قرار می گیرند.
نمونه دادخواست گرفتن سند ملک بعد از فوت فروشنده
ما پیش از این در آکادمی اریکه عدل به طور خاص به این بحث پرداخته ایم و نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند وقتی فروشنده فوت کرده در وبسایت ما به همراه آموزش وکیل و امکان دانلود نمونه دادخواست وجود دارد.
شما می توانید علاوه بر اینکه از ویدئو های آموزشی مربوط به دادخواست استفاده می کنید ، فایل ورد قابل ویرایش دادخواست را دانلود کنید و به همراهی و آموزش وکلای ما نسبت به تنظیم و تکمیل آن اقدام نمایید.