ابطال شناسنامه

سوال

اینجانب فاطمه ج هستم . سالها پیش وقتی من ۵ ۶ سال داشتم خاله و شوهر خاله اام که بچه دار نمیشدند …تصمیم گرفتند با موافقت خانواده اصلی من … من رو پیش خودش ببرند و بزرگ کنند . ضمن اینکه در این سالها من با خانواده اصلی ام هم رفت و امد خانوادگی هم داشتیم . من ۷ ساله م شد و به دبستان رفته بودم . با همان اسم و فامیل قدیم . … سه چهار سال بعد انها برای من شناسنامه ی جدید گرفتند با فامیل پدر خوانده ام من دارای شناسنامه ی دومی شدم و من در شناسنامه ی خاله و شوهر خاله م قرار گرفتم بعنوان فرزند اونها . ( با فامیل الف ) . ضمن اینکه پدر و مادر واقعی من برای من در بدو تولد شناسنامه با نام و فامیل گرفته بودند و این شناسنامه باطل نشده هنوز و اصل انرا دارم . سالها گذشت و تحصیلاتم را تا پیش دانشگاهی م تموم کردم . خاله م به دلیل بیماری به رحمت خدا رفت . پدر خوانده ام که در اصل شوهر خاله ام باشه قصد کرد زن دوم بگیره . او تقاضای نفی نسب کرد و این حکم اجرا شد و من هم اعتراضی نداشتم .ضمن اینکه > ( اصل برگه ی نفی نسب هم با مهر قاضی پیش خودم هست که در ان قید شده این خانوم دارای شناسنامه ای با نام پدر و مادر اصلی اش هست ) / . الان چند سال هست که من دیگه پیش خانواده خودم و در واقعی ام زندگی میکنم .. اما من مدارک تحصیلی ام هنوز بنام شناسنامه ی دوم ثبت شده و همینطور یک حساب بانکی دارم که با همان نام و فامیل و با همان شماره شناسنامه هست و هنوز انها را با نام خانوادگی اصلی تغییر نداده ام . سوال اینکه …….. برای تغییر مدارکم باید حتما دادخواست ابطال شناسنامه ی دوم را بدهم ؟ و اگر بدهم ایا میتوانم در همین برگه ی دادخواست ابطال عنوان کنم که خواهان تغییر مدارک شخصی ام با نام خانوادگی اصلی ام هستم ؟ یا باید بعد از امدن حکم قاضی دادخواست دیگرم را بنویسم ؟ .. و یک سوال دیگر ایا بعد از امدن برگه ی حکم قاضی اگر من به بانک و یا موسسه ای که میخواهم تحصیلاتم را در ان ادامه بدهم مراجعه کنم ایا انها با درخواست من برای تغییرات و انجام ثبت موافقت خواهند کرد ؟ … و ایا میتوانم این جریان را به تنهایی پیگیری کنم و مشکلی برای پیگیری های لازمه نخواهم داشت ؟

پاسخ ( 1 )

  1. سلام ،
    صدور رای در خصوص نفی نسب به معنای ابطال شناسنامه شما نیست. این به این معناست که ان شناسنامه هنوز اعتبار دارد مگر اینکه دادگاه در حکم نفی نسب در این خصوص تعیین تکلیف کرده باشد.
    شما می توانید همچنان از شناسنامه دوم استفاده کنید. اما اگر میخواهید به هویت اصلی تان برگردید باید درخواست ابطال شناسنامه و صدور شناسنامه جدید را از دادگاه بنمایید. ( چون فرض بر این است که هیچ کس نمی تواند 2 شناسنامه داشته باشد و زمانی که شناسنامه جدید را می گیرد شناسنامه قبلی باطل می شود )
    بعد از صدور حکم در این زمینه و همینکه شناسنامه جدید شما صادر شد می توانید از همان دادگاه برای بانک و هر جای دیگر دستور بگیرید تا با شما همکاری نمایند.

به این سوال پاسخ بدهید