خیانت در امانت

سوال

سلام…حدود 6 ماه با خانمی عقد موقت بودم و در این مدت بدلیل مشکلات مالی که در ارتباط با شغلشون داشتن مبالغی(حدود 70 میلیون تومان) رو تحت عنوان قرض از بنده دریافت نمودند(اسناد واریزی موجوده) و تو این مدت بارها کارت بانکی هردومون با رمز  دست هم بوده و استفاده کردیم.چند روز پیش که میدونستم پول تو حسابشون هست و خودم چک داشتم مبلغ 40 میلیون تومان ازشون مطالبه کردم و متاسفانه جواب رد دادن . از قضا همون روز برای پرداخت عوارض شهرداری محل کارشون(سالن ارایش) کارتشون رو بهم دادن و کارت پیش من موند و زمانی که وقیحانه جواب رد دادن من از کارتشون 40 میلیون به حسابم انتقال دادم و ظرف دو ساعت ایشون تحت عنوان خیانت در امانت از من شکایت کرده و با دستور قضایی تا تعیین تکلیف حساب بنده رو بلوکه کردن..حال سئوال بنده اینه با توجه به اینکه شخص خودشون کارت و رمز رو در اختیارم گذاشته ایا این مصداق خیانت در امانت هست یا خیر؟ و اینکه  اگر مدارک و فیشهای واریزی به حسابشون رو به دادیار ارائه کنم ایا از اتهام خیانت در امانت تبرئه خواهم شد یا خیر؟؟ فقط این موضوع که اگر قصد خیانت داشتم به راحتی همه حساب رو خالی میکردم.. در ضمن این اتفاق در شهر تبریز افتاده و در سند عقد هیچ اشاره ای به نفقه نشده در حالی که مبلغ 70 میلیون فقط طبق اسناد واریزی بوده و در اصل مبلغ بیشتر از این رقم بوده..دادیار به دلیل عدم اثبات و نبود ادله قرار منع تعقیب صادر کردن اما شاکی اعتراض کردن و پرونده به مرجع ذی صلاح قانونی ارسال شده….به عنوان سئوال اخر در صورت نقض قرار ایا میتوانم بر اساس قاعده تقاص لایحه دفاعی بدم..؟
ممنون میشم از راهنماییتون.

پاسخ ( 1 )

  1. با سلام 

    اگر شما کارت کسی را در اختیار داشته باشید ، اصل بر این است که از آن کارت در زمینه مصالح و منافع صاحب کارت استفاده کنید. یعنی دقیقا به همان منظوری که کارت در اختیار شما گذاشته شده است و خارج کردن 40 میلیون تومان از کارت دیگری مصداق رعایت منافع و مصالح نیست .

    توصیه می کنیم که شما ادعا کنید با ایشان امور مالی مشترک داشته اید و موجودی حساب در حقیقت پول مشترک شما بوده است . برای اثبات هم از واریز 70 میلیون تومان استفاده کنید . 

    ضمنا قاعده قصاص یک نهاد کیفری است و در این مورد موضوعیت ندارد .

    اگر واریز شما به حساب ایشان بخشش و هبه محسوب نشود شاید بتوانید وجوه خود را مطالبه کنید . به هر حال در این خصوص به مشاوره اینترنتی بسنده نکنید و به صورت حضوری به دفتر وکیل مراجعه نمایید . 

     

     

     

به این سوال پاسخ بدهید