نحوه جذب مناطق آزاد

سوال

با سلام و احترام
همانطوری که استحضار دارید، کارکنان مناطق ازاد، مشمو ل قانون کار و جزو مشمولان بیمه اجباری سازمان تامین اجتماعی هستند، جذب کارکنان مناطق آزاد بر اساس هیچ گونه ضابطه ای نیست هر که پارتی قوی داشته باشه جذب میشه، طوریکه از افراد متقاضی کار میخواهند در سایت سازمان ثبت نام کنند و در لیست انتظار قرار بگیرند و خودشان از بین آنها افراد مورد نظر را که سفارش شده اند انتخاب می کنند. بنده هم حدود دو سال در لیست انتظار سازمان قرار داشتم با اینکه مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را از دانشگاه تبریز اخذ کرده بودم و چندین مقاله ISI دارم ولی با این همه افراد دیگری با مقطع کارشناسی که از دانشگاه های آزاد و پیام نور مدرک داشتند تنها به علت داشتن پارتی جذب می شدند ولی به بنده اهمیتی داده نمیشدتا اینکه در اثر ضایع شدن حق استخدامی بنده در منطقه آزاد ارس و شکایت بنده ، مدیر عامل سازمان منطقه ازاد ارس، دستور جذب بنده را صادر کرد ولی معاون توسعه مدیریت سازمان از اجرای ان شانه خالی کرد، لذا بنده مجبور شدم به دیوان عدالت اداری شکایت کنم ولی شعبه اول دیوان به استناد ماده 44 قانون مدیریت خدمات کشوری و همچنین به علت اینکه بنده دلیل قانونی برای جذب ندارم، دادخواست بنده را رد کرد و این اواخر هم شعبه هشتم تجدیدنظر دیوان هم آنرا تایید کرد. این در حالیست که برابر ماده 65 احكام دائمي برنامه توسعه كشور و همچنین مطابق ماده112 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوري اسلامی ایران و مدیران سازمانهای مناطق آزاد به نمایندگی از طرف دولت، بالاترین مقام منطقه محسوب میشوند و کليه وظایف، اختيارات و مسؤوليتهای دستگاههای اجرائی دولتی مستقر در این مناطق به استثنای نهادهای دفاعی و امنيتی به عهده آنها است.از جمله اختیارات مدیر عامل مناطق آزاد می توان به:
ماده 18 اساسنامه منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی ارس اشاره کرد که مقرر داشته:‌ مدیرعامل سازمان که ریاست هیأت مدیره را به‌عهده دارد، به موجب حکم رییس جمهور و از میان ‌اعضای هیأت مدیره منصوب و بالاترین مقام اجرایی سازمان می‌باشد.
در بند پ ماده 19 اساسنامه منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی ارس آمده است که مقرر داشته که: اخذ تصمیم درباره کلیه اموراستخدامی کارکنان از جمله اختیارات مدیر عامل سازمان می باشد.
بند ح ماده19 اساسنامه منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی ارس در خصوص وظایف و اختیارات‌ مدیر عامل سازمان مقرر داشته که: مدیر عامل سازمان می تواند برای انواع مشاغلی که در محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی متصدی مستقیم ندارد متصدی تعیین کند.
بند د ماده 19 اساسنامه منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی ارس مقرر داشته که:رییس هیأت مدیره و مدیرعامل مسؤول حسن اجرای کلیه امور منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی و حفظ حقوق و منافع و اموال سازمان می‌باشد.
با این اختیارات عریض الطویلی که قانونگزار در اختیار مدیر عامل سازمان مناطق آزاد گذاشته سئوالی که مطرح است اینکه مدیر عامل سازمان از این اختیارات قانونی می تواند استفاده کند یا نه؟
مثلاً اگر مدیر عامل سازمان پس از دریافت دادخواست احدی از بومیان محل، مبنی بر تضییع حق استخدامی وی در سازمان، و پس از صدوردستور تحقیقات، و مسلم شدن تضییع حق این بنده خدا در سازمان ، حال مدیر عامل سازمان چه واکنشی برای اعاده حق وی باید انجام دهد؟
1- باید تضییع حق وی را نادیده بگیرد و بر آن سرپوش بگذارد.
2- یا اینکه با در نظر گرفتن وجدان کاری و روز قیامت و با استفاده از اختیارات قانونی خود دستور اعاده حق مسلم شاکی را صادر نماید؟
مدیر عامل سازمان آزاد تجاری – صنعتی ارس ‌نیز در واکنش به شکایت بنده ، دستور بررسی موضوع را صادر فرمودند و پس از تحقیقات جامع و اطمینان کامل از تضییع حق بنده طی سال¬های گذشته و پس از استعلام از واحد کشاورزی و فضای سبز سازمان و اعلام نیاز آن واحد برای جذب بنده، با استفاده از اختیارات قانونی خود در اساسنامه ازجمله بند پ ماده 19 اساسنامه منطقه آزاد ارس که مقرر داشته: اخذ تصمیم درباره کلیه اموراستخدامی کارکنان را به عهده مدیر عامل سازمان است و همچنین بند ح ماده 19 اساسنامه منطقه آزاد ارس که مقرر می دارد که تعیین متصدی برای انواع مشاغلی که در محدوده منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی متصدی مستقیم ندارد بر عهده مدیر عامل سازمان است و همچنین بند د ماده 19 اساسنامه منطقه آزاد ارس مقرر داشته که: رییس هیأت مدیره و مدیرعامل مسؤول حسن اجرای کلیه امور منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی ارس می‌باشد، طی نامه ای به شماره 7098/و91 مورخه17/5/91 دستور جذب بنده را، به معاونت توسعه مدیریت سازمان صادر فرمودند. حال سئوال بنده این است که: من در حال حاضر چه کار حقوقی می توانم انجام دهم.
با این توضیح که مطابق تصویبنامه شماره 1038/ت/28393 هـ مورخ 16/1/1382هیأت وزیران کلیه کارکنان سازمان های مناطق آزاد تجاری-صنعتی تابع مقررات قانون کار می باشند. همچنین به استناد تبصره4 ماده117(قانون مدیریت خدمات کشوری) مقرر می¬دارد که کارمندانی که با رعایت ماده124 مطابق قانون کار جمهوری اسلامی ایران در دستگاههای اجرائی اشتغال دارند از شمول قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی شده اند. باز برای تاکید بیشتر بر عدم شمول قانون مدیریت کشوری بر مناطق آزاد کشور ماده 65 احكام دائمي برنامه توسعه كشور و همچنین مطابق ماده112 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوري اسلامی ایران (با این توضیح که در زمان صدور دستور مدیر عامل سازمان به شماره7098/و91 مورخ17/5/91 در خصوص جذب بنده این قانون حاکمیت داشت) اشاره کرد که با آوردن عبارت(منحصراً)مقرر داشته که سازمان های مناطق آزاد منحصراً براساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاري- صنعتي و اصلاحات بعدی آن و قانون کار اداره می شوند. مطابق ماده 5 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد کشورکه در اینجا نیز عبارت (منحصراً)آورده شده است مقررمیدارد: هر منطقه(آزاد) توسط سازمانی که به صورت شرکت با شخـصیت حقـوقی مـستقل تشکیل میگردد و سرمایه آن متعلق به دولت است، اداره میشود. این شرکتها و شرکتهای وابسته از شمول قوانین و مقررات حاکم بر شرکتهای دولتی و سایر مقررات عمومی دولت مستثنی بوده و منحصراً بر اساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و اساسنامه های مربوط اداره خواهنـد شـد. با این اوصاف و به علت مستثنی بودن مناطق آزاد کشور از قانون مدیریت خدمات کشوری، رد دادخواست بنده توسط شعبه اول دیوان به استناد ماده 44 قانون مدیریت خدمات کشوری و تایید آن رای توسط شعبه هشتم تجدید نظر دیوان، می تواند وجاهت قانونی داشته باشد. ممنون

به این سوال پاسخ بدهید